Crulle

Ali je leča obrnjena pravilno?

Ljudje, ki se šele spoznavajo s kontaktnimi lečami se velikokrat vprašajo ali je leča preden si jo vstavijo v oko pravilno obrnjena?

Najlažji način, da ugotovite, če je vaša kontaktna leča pravilno obrnjena je, da si jo postavite na blazinico prsta. Držite lečo pred očmi, tako da vidite njeno obliko s strani.

Če je leča v obliki črke »U« z robom leče, ki je zavihan navzven je leča nepravilno obrnjena. Če je leča samo v obliki črke »U« je obrnjena pravilno.

pravilno-obrnjene-leče

V primeru, da nosite kontaktne leče, ki vsebujejo barvilo (tonirane leče) zopet namestite lečo na konico prsta in jo poglejte s ptičje perspektive. Če je leča obrnjena pravilno bi moral biti rob leče znatno obarvan modro (odvisno od barve), če je pa leča obrnjena narobe barvnega odtenka na robu leče ne bo videti.

Nekatere kontaktne leče imajo na robu odtisnjeno oznako (npr. 123). Če jo lahko preberete pravilno to pomeni, da je leča obrnjena pravilno.

Če ste si v oko vstavili lečo, ki je obrnjena narobe bodite brez skrbi, saj ne bo poškodovala vašega očesa in škodila vašemu vidu. Verjetno se boste z narobe obrnjeno lečo počutili neudobno, kar je znak, da preverite ali je leča obrnjena pravilno.

Odgovori # - Preklic
#442
Darja Glogovšek

Kaj pa pri toričnih lečah, ki nimajo številk (1 Day Acuve Moist) ampak imajo črte. Kje morajo biti črte, da je leča OK vstavljena? Levo/desno ali Zgoraj/Spodaj? Zahvaljujem se vam za odgovor in lep pozdrav.

#445
info@moje-lece.si

Pozdravljena Darja, črtice morajo biti postavljene tako, kot recimo na uri, ko je ura 6. Navzdol. Lep pozdrav

#324
Goran

Jaz bi z veseljem prebral oznako "123", če bi jo videl... zato pa rabim leče :D *blush* moral sem O:) nov sem še glede leč in mi je zaenkrat še smešno vse to sicer pa hvala za te opise, pomagajo

#326
info@moje-lece.si

=)

Master Card VISA VISA Electron PayPal Pošta Slovenije GLS
Top