Crulle

Blue blocker, zaščita proti škodljivi modri svetlobi

Dandanes so naše oči in koža izpostavljene večjemu ‚modrem sevanju‘ prav zato, ker smo zaradi povečane uporabe računalniških zaslonov in pametnih telefonov pod vplivom ‚blue lighta‘ celo ponoči.

V tem članku bomo razjasnili kaj ‚blue light‘ svetloba sploh je in kako se najbolje zaščititi pred učinki prekomernega modrega sevanja.

Kaj sploh je modra svetloba in zakaj je nevarna?

Modra svetloba so kratko-valovni, visoko energijski svetlobni žarki na modrem koncu vidnega svetlobnega spektra. Ko zadenejo molekule zraka ali vode v atmosferi, se razpršijo lažje kot ostali žarki vidne svetlobe. Visoka stopnja razpršenosti teh žarkov vpliva na to, da je nebo brez oblakov modre barve. Sonce je glavni vir modre svetlobe. Preživljanje časa na sončni svetlobi je za človeka glavni vir modre svetlobe. Poleg naravnih virov pa precejšen del modre svetlobe dobimo preko sodobnih LED luči, ekranov televizije, pametnih telefonov, tablic. Količina modre svetlobe zaradi pogostosti, dolgotrajnosti in bližine uporabe teh naprav vpliva na zdravje naših oči.

Kakšne so posledice delovanja modre svetlobe?

V zadnjih 10 letih smo zaradi razvoja mobilne in računalniške industrije čedalje bolj izpostavljeni škodljivim vplivom modre svetlobe. Povprečen človek naj bi na dan skoraj 3 ure preživel pred TV zaslonom, ko pa temu dodamo še čas, ki ga preživimo pred računalnikom ali mobilnimi napravami, so te številke zelo zaskrbljujoče.

Glavne posledice prekomernega izpostavljanja modri svetlobi so:

  • Draženje oči
  • Suhe oči
  • Utrujene oči
  • Glavobol
  • Nespečnost

Kako se zaščititi od negativnih učinkov modre svetlobe?

Za zaščito pred modro svetlobo lahko veliko storite sami in sicer z upoštevanjem pravila 20/20/20. Vsakih 20 minut vsaj za 20 sekund glejte v 20m oddaljen predmet. Prav tako je priporočljivo, da čim več mežikate in da na telefonu vklopite avtomatski nočni način (dark/night mode). Kot dodatna zaščita pa so odlična izbira očala z zaščito proti modri svetlobi oziroma tako imenovanim Blue Blockerjem. Ta nanos nevtralizira modro svetlobo in na ta način preprečuje utrujenost in napenjanje oči, kar se odrazilo v boljšem počutju in zdravju vaših oči.

Kje lahko kupim očala z zaščito proti modri svetlobi?

Vsem našim strankam, ki se odločijo za nakup korekcijskih očal omogočamo tudi možnost nakupa zaščite proti modri svetlobi. Poleg tega, da lahko svoje oči zaščitite pred škodljivimi učinki modre svetlobe vam ponujamo tudi več kot 1400 različnih okvirjev priznanih znamk po najbolj ugodnih cenah v Sloveniji. Da pa bo stvar še boljša, vam zagotavljamo tudi enostaven postopek nakupa, hitro dostavo, izjemno hitro in kvalitetno službo za pomoč strankam ter najbolj ugodne cene na trgu.

Nakup očal z zaščito je torej močno priporočljiv, saj dokazano zmanjšuje:

Kljub nakupu zaščite proti modri svetlobi pa ne pozabite na zdrav način življenja. Pijte veliko vode, jejte zdravo hrano, bodite aktivni, poskušajte zmanjšati uporabi elektronskih naprav in ne pozabite upoštevati pravila 20/20/20.

Odgovori # - Preklic
Master Card VISA VISA Electron PayPal Pošta Slovenije GLS
Top