Crulle

Enodnevne leče: Zdrava in praktična izbira

Enodnevne kontaktne leče so leče za enkratno uporabo, ki jih na koncu dneva odstranimo in zavržemo, vsako jutro pa uporabimo nov, svež par leč. Enodnevne kontaktne leče pridobivajo priljubljenost pri uporabnikih, ki iščejo zdrav in praktičen način korekcije vida.

Prednosti enodnevnih kontaktnih leč:

  • Ne rabite jih čistiti – pozabite na čiščenje kontaktnih leč pred spanjem in na nakupovanje tekočine za leče. Na koncu dneva leče preprosto zavržete, naslednji dan pa uporabite nov par leč.
  • Prihranite na času – ne izgubljajte časa s čiščenjem in shranjevanjem leč ter izpiranjem in sušenjem škatlice za leče.
  • Pomagajo v boju proti alergijam – zaradi kratkega časa uporabe se na enodnevnih lečah nabere manj depozitov, kar dokazano zmanjšuje možnost za alergijske reakcije. Poleg tega pa sveža, gladka in čista kontaktna leča ne draži vaših oči.
  • Odlična izbira za najstnike! Zaradi šole, športnih aktivnosti, druženja in različnih hobijev, najstniki dostikrat pozabijo ali pa zanemarijo primerno higieno kontaktnih leč. Ker dnevne leče menjamo na dnevni bazi, se tveganje za probleme z očmi zniža na minimum.

aquaform tehnologija

Enodnevne kontaktne leče: praktičnost in zdravje

Imate specifična navodila svojega zdravnika? Če je vaš odgovor ne, razmislite o uporabi dnevnih kontaktnih leč. Številni strokovnjaki menijo, da so iz vidika higiene in praktičnosti, dnevne leče najboljša izbira za vse uporabnike kontaktnih leč.

Se enodnevne leče razlikujejo od ostalih leč?

Še pred izumom dnevnih kontaktnih leč je bilo dobro znano, da je priporočljivo čim pogosteje menjavati kontaktne leče, a zaradi visokih cen, se mnogo uporabnikov ni odločalo za ta možnost. Iz tega razloga so na trg prišle tekočine za kontaktne leče, ki poskrbijo, da se rok uporabe leč čim bolj podaljša. Danes so proizvajalci s pomočjo napredka tehnologije in znanosti, razvili nove metode za proizvodnjo visoko kvalitetnih leč brez povečevanja stroškov za samega proizvajalca. Zahvaljujoč tem napredkom lahko danes v ponudbi najdemo dnevne leče po zelo dostopnih cenah. Nekatere enodnevne leče so izdelane iz istih materialov kot tradicionalne leče; ostale dnevne leče pa so izdelane iz novih materialov, ki so bili posebno izbrani za čim večjo učinkovitost leč.

Koliko stanejo enodnevne kontaktne leče?

Enodnevne kontaktne leče so po navadi nekoliko dražje kot 14-dnevne ali mesečne kontaktne leče. V kolikor razmišljate o nakupu enodnevnih kontaktnih leč ne pozabite, da čeprav so enodnevne leče za malenkost dražje, so stroški v večini primerov nižji kot, če bi uporabljali 14-dnevne ali mesečne leče, saj prihranite na proizvodih kot so tekočine in škatlice za shranjevanje leč, ki jih ne boste več potrebovali. Obenem pa so enodnevne leče najboljša izbira iz vidika zdravja in higiene, kar se odraža tudi v povišanem udobju med samim nošenjem.

Odgovori # - Preklic
Master Card VISA VISA Electron PayPal Pošta Slovenije GLS
Top