TOP 9 TRENDOV OČAL V LETU 2023


banner

Sončna in korekcijska očala so modni dodatek, ki jih vedno potrebujemo pri roki. Sončna očala z dioptrijo pa so namenjena posameznikom, ki bi svoje oči radi zaščitili pred škodljivimi UV sončnimi žarki, istočasno pa potrebujejo korekcijo vida. Trendi letošnjega leta pa so: »oversized«, veliko barv in retro.

OKROGLI KOVINSKI OKVIRJI

To pomlad in poletje bodo prevladovali okrogli kovinski okvirji, ki smo jih na modnih pistah in ulicah lahko videli že v letu 2022. Le-ti pa najbolj pristajajo pravokotnemu in kvadratnemu obrazu. Na Moje-lece.si najdete okrogla kovinska očala Kimikado Titanium 6037 , ki so izdelana iz titana, kar pomeni, da so ultra lahka in hkrati izjemno trdna. So večna klasika in vedno bodo v modi. Za bolj drzen videz pa priporočamo očala Crullé TR1726 C1 , ki bodo poskrbela, da bo vaš izgled dovršen, eleganten in izjemno trendovski.

»OVERSIZED« NOVI RETRO 70-ih

Večji kvadratni okvirji, ki jih poznamo že iz 70. let prejšnjega stoletja, se letos vračajo. Predvsem bodo prevladovala očala s stekli svetlih barv, kot so rumena, oranžna in rdeča. Tovrstne leče še posebej poudarijo oči in pritegnejo pozornost na obraz. Eden od modelov, s katerim boste ukradli vso pozornost, je zagotovo Kimikado Titanium 16051 C3 . Vsaka modna ikona bo imela v torbici vsaj ena, mi pa priporočamo Crullé Thrill C3 , ki so zanimive metuljčkaste oblike in so primerne za osebe s trikotno obliko obraza. Med sončnimi očali navdušujejo Crullé Stare C5.

OČALA »CAT-EYE« OBLIKE

Trend, ki že nekaj časa kraljuje na modni sceni, bo aktualen tudi letos. Brezčasna oblika mačjih oči. Oblika očal, ki je primerna za vse oblike obraza in doda eleganco vsakemu »stajlingu«. Oglati mačji okvirji poudarijo ostrejše poteze obraza in ličnice. Na Moje-lece.si najdete različne barve in oblike teh očal.

Priporočamo korekcijski okvir Marisio BG2926 C7 , ki bo s svojo pudrasto roza barvo in prosojnostjo dodatno popestril vaš izgled. Če imate raje kovinska in nekoliko bolj ekstravagantna očala, si oglejte očala Crullé Lift C3 , ki bodo poskrbela, da bodo vsi pogledi uprti v vas. Očala Crullé Cherish C2 so nekoliko bolj klasične oblike in združujejo preprostost in moderno obliko.

OKVIRJI IZ PASTELNEGA ACETATA


Letos so »in« prozorna, prosojna stekla v pastelnih barvah, ki jih zadnja leta videvamo na ulicah svetovnih prestolnic. Klasična prozorna okrogla očala Marisio Belle C2 so varna izbira. Najdeta pa tudi bolj prodorne, kot so Marisio Devout C2 . Če imate raje nežno puder barvo pa izberite bolj dekliška očala Crullé Uplift C4 .

ŠPORTNA SONČNA OČALA


Ne glede na to, ali nam je trend 2000-ih všeč ali ne, se mu letos ne bomo mogli izogniti. Trend kombiniranja športnih »shield« očal oziroma športnih dodatkov s klasično ali ulično kombinacijo je nekaj, česar ne morete prezreti, če sledite modnim trendom. Še posebej izstopajo športna očala z različnimi barvnimi stekli, kot so roza ali oranžna, vendar bodo v večini prevladovala povsem črna očala z močnimi linijami. Minili so časi, ko so se športna očala uporabljala le za športne aktivnosti. Na Moje-lece.si najdete prilagodljiva sončna očala Crullé Flexible C3 , ki se prilegajo vsakemu obrazu ter naredijo izjemen avantgarden videz, če pa želite še nekaj bolj ekstremnega, naročite Crullé Extreme C2 . Gledali vas bodo, kot da ste stopili z modne brvi v Milanu, Parizu ali New Yorku.

ŠIROKI OVALNI ALI PRAVOKOTNI OKVIRJI

Iz 90. let prejšnjega stoletja se vračajo široki in nizki pravokotni in ovalni okvirji, ki bodo vašemu videzu dali še dodatno "piko na i". Na Moje-lece.si lahko izberete korekcijska očala Marisio FB1063G C2 , in sončna očala Crullé Abstract C1 . To so očala, katera boste lahko nosili na festivalih spomladi in poleti na morju.

RETRO OČALA

Tanek retro okvir je letos prava uspešnica med moškimi in ženskami. Film Top Gun se vrača na velika platna in z njim klasična oblika očal s tanjšim okvirjem. Izberite kovinska očala Crullé Entire C1 zanj ali Crullé 9484 C3 zanjo.

OČALA S POUDARJENIM ZGORNJIM ROBOM

Trend, ki se na svetovnem trgu modnih dodatkov kuha že nekaj let. V tem stilu lahko naročite očala Marisio 1771 C2 zanj, zanjo pa Kimikado Titanium BT0105 C1 .

BARVA LETA 2023 – VIVA MAGENTA


Barva viva magenta oziroma barva fuksije/ciklame, je barva, ki je del naše vizualne identitete že 10 let, letos pa je bila razglašena za barvo leta. Kaj to pravzaprav pomeni? Pomeni, da se bo v svetu mode in lepote ta barva pojavila na modnih dodatkih, kot so očala, pa tudi na oblačilih. Da boste v trendu, izberite najbolj modno barvo leta s katero ne boste zgrešili. Zagotovo boste navdušili, še posebej, ker bo vsak pravi poznavalec mode vedel, zakaj ste se odločili za to barvo. Predlagamo ekstravagantna korekcijska očala Crullé Empower C3 za sončna očala pa izberite ta »oversized« Crullé Smart Glasses CR11S .

Kaj pa sedaj? Dobro si oglejte našo ponudbo in preizkusite očala z virtualnim ogledalom ter se prepričajte, da se kar najbolje prilegajo vašemu obrazu.

NAŠA PONUDBA

VEČ