TOP 9 TRENDOV OČAL V LETU 2024


banner

Modna industrija že od nekdaj obravnava korekcijska in sončna očala kot pomemben dodatek, ki bogati naš stil in s pomočjo katerega poskušamo pritegniti pozornost ljudi okoli nas. Očala so osnovni pripomoček za jasen in oster vid ter zaščita pred UV žarki. Toda moda nikoli ne miruje in trendi se ves čas spreminjajo. Pravokotne in kvadratne oblike, okvirji iz 90. let, večna vrnitev "vintagea": ugotovimo skupaj, kateri so najbolj priljubljeni trendi za leto 2024.

1. TANKI PRAVOKOTNI OKVIRJI

Klasika, ki je vedno v trendu, tanka pravokotna oblika, je udoben in prilagodljiv format, ki ga izbirajo številni znani in vplivni ljudje po vsem svetu. Ta očala so idealna kombinacija za modni videz s pridihom moči in so odlična izbira za poslovna srečanja kot tudi za neformalne priložnosti: modeli korekcijskih očal ZANJO ali ZANJ So idealna in vsestranska izbira za poudarjanje obraznih potez in oblike oči. Enako velja za sončna očala: preverite našo ponudbo modelov ZANJO ali ZANJ.

hr-blog-trendi2023-n2-okrugli-metalni-okviri

2. VINTAGE IN RETRO OKVIRJI

Morda se vam zdi, da ste z vintage in rahlo retro stilom vedno na varnem, vendar obenem pa z njim ne morete zgrešiti – vse okoli sebe lahko le osupnete. To je eden najbolj priporočljivih trendov tega leta. So dobra izbira tako za mlade kot tudi starejše in za vse tiste, ki želite dodati pridih osebnosti ali dodaten glamur pri tradicionalnih očalih. Iz tega zornega kota se situacija tudi pri tej obliki okvirja ne spremeni veliko: mehkejše barve in želvovinasti zaključki poudarijo sončna očala iz 70. let. Kaj pa očala zanj? Okrogla očala so zaščitni znak že od 60. let prejšnjega stoletja, vedno prisoten lik Johna Lennona pa jih je naredil ikonične. Pohitite na našo spletno stran in si oglejte ponudbo vintage korekcijskih okvirjev znamke Kimikado ali Jimmy Choo. Lahko izberete tudi enega izmed tradicionalnih okroglih modelov korekcijskih okvirjev ali sončnih očal v naši ponudbi.

hr-blog-trendi2023-n3-new-retro-1970-s-kvadratni-okviri

3. ŠPORTNA OČALA

Davno so minili časi, ko so bila športna očala namenjena samo športnikom. Zdaj jih namreč uporabljamo za zaščito oči med skoraj vsemi športnimi dejavnostmi. Kakovostni okvirji združujejo visoke standarde zaščite in zmogljivosti, namenjeni pa so vsem športnim navdušencem. Za vse tiste, ki si želite bolj metropolitanskega pridiha, pa so novi modeli kolesarskih očal ideja, ki jo vsekakor ne smete spregledati. Elegantna in enostavna oblika z "bolj ravnim" profilom je zmagovalna rešitev za fantastičen videz v kombinaciji s temnimi lečami.

Priporočamo vam, da izberete ŠPORTNA SONČNA OČALA, ki bodo vaš izgled še dodatno povzdignila in med aktivnostjo vaše oči zaščitila pred UV žarki. Na naši spletni strani naročite SONČNA OČALA S PRAVOKOTNIM OKVIRJEM ali KOLESARSKA OČALA s katerimi boste uspešno premagovali vse izzive ter še bolj uživali med preživljanjem prostega časa na svežem zraku.

hr-blog-trendi2023-n4-cat-eye-mackaste-naocale

4. OGLATI OKVIRJI


To je še ena od vsestranskih oblik, ki je ne smete spregledati v letu 2024. Če želite izstopati izberite modele z bolj poudarjenimi okvirji, saj bodo tako vaše poteze obraza bolj prišle do izraza. Moškim, ki si želite elegantnejšega videza, priporočamo izbor temnejših okvirjev, vsem ženskam, ki pa želite poudariti svojo milino in ženstvenost z malo ekstravagance pa posezite po toplejših odtenkih. Vsi ti modeli OGLATIH OČAL S CELIM OKVIRJEM so eden izmed najbolj popularnih izborov, ki jih najdete na spletni strani moje-lece.si.

hr-blog-trendi2023-n5-sportske-suncane-naocale

5. KOVINSKI OKVIRJI

Leto 2024 je v mnogih pogledih leto bolj inovativnih trendov, a preprostost in fukncionalnost vedno ostajata brezčasni vrednoti in sta zaščitni znak kovinskih okvirjev. Moda narekuje izbor barvnih okvirjev s prostorom za poudarjanje logotipa znamke. Poiščite modele elegantnega dizajna z zatemnjenimi stekli ali okvirje z bolj poudarjenimi koti, če želite pritegniti pozornost. Izberite svoj model na naši spletni strani.

hr-blog-trendi2023-n6-siroki-ovalni-ili-pravokutni-okviri-occhiali-da-sole

6. "OVERSIZE" OBLIKA OKVIRJA

Trend ekstra velikih očal se že nekaj časa pojavlja na modnih brveh celega sveta in bo narekoval modne smernice leta 2024. Vsem ženskam priporočamo modele s športnim vizirjem, visokokakovostnimi zaključki in zrcalnimi lečami. Moški pa izberite sončna očala večjih dimenzij za popestritev videza. Ti modeli so idealna izbira zanjo, zanj pa priporočamo kateregakoli od teh modelov .

hr-blog-trendi2023-n7-retro-aviator-naocale

7. POVRATEK PILOT OBLIKE OKVIRJEV

Pilot oblika okvirjev ostaja v modi tudi v letu 2024. Zagotovo obstaja razlog za to? Od visoke mode, do najnovejših trendov, od kinematografskih ikon do vsakdanjega življenja. Zanjo priporočamo izbiro bolj robustnih okvirjev in leč v rumenih ali oranžnih odtenkih. Zanj pa so primerne bolj klasične oblike, ki poudarijo brezčasen in vsestranski stil. Oglejte si očala v tej obliki zanj , a zanjo pa so odlična izbira modeli na tej povezavi .

hr-blog-trendi2023-n8-naocale-s-pola-okvira

8. OVALEN FORMAT (ZANJO)

Tudi v letu 2024 ostajajo ovalni okvirji nepogrešljiva izbira, ki ustreza širokemu spektru obrazov in so priljubljeni že vrsto let. Med tistimi, ki si želite ohraniti bolj klasičen videz so vedno nepogrešljiv izbor. Tisti, ki pa želite nekoliko bolj izstopati in dodati pridih glamurja, izberite ovalne okvirje z debelejšim in poudarjenim nosnikom. V tem stilu predlagamo očala Polaroid PLD 4014/S D28/WJ , ali katerega od TEH MODELOV .

hr-blog-trendi2023-n8-naocale-s-pola-okvira

BARVA LETA – "PEACH FUZZ"


Barva "Peach Fuzz" je mehak in žameten odtenek breskve. Zelo priljubljen je bil v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja zato odraža preteklost, a daje pridih sodobnega videza. Ta barva izraža sočutje in lahkotnost ter povezuje mladostnost z večnim. Tako bo "Peach Fuzz" prva izbira za številne modne dodatke, pa seveda tudi za očala!

hr-blog-trendi2023-n9-barva-leta-2023

Dobro si oglejte našo pestro ponudbo, kjer lahko očala tudi virtualno preizkusite in se s tem prepričate, katera modna oblika najbolj pristoji vaši obliki obraza.

Izbrana ponudba očal za vsakogar

VSA OČALA