Crulle

Izberite prave kapljice za oči

Hiter pregled ponudbe kapljic za oči nam pokaže, da je na tržišču veliko število različnih vrst kapljic, ki so namenjene za lajšanje in blaženje različnih simptomov. Na voljo so kapljice za lajšanje simptomov rdečega očesa, suhih oči, konjunktivitisa (»pink eye«), kot tudi kapljice za povečanje udobja pri nošnji kontaktnih leč. Veliko zdravnikov priporoča uporabo kapljic tudi po operaciji na očesu z namenom zmanjšanja pojava infekcije in hitrejšega celjenja.

Umetne solze se razlikujejo po sestavi, viskoznosti, vsebnosti elektrolitov, konzervansih in ostalih dodatkih.

Pred nakupom kapljic za oči se je vedno potrebno najprej vprašati za kakšen namen jih potrebujemo? Ali trpite za alergijami? Ali rdečica v očesu traja že dlje kot 3 dni? Ali potrebujete kapljice le za vlaženje očesa?

Kapljice za vlaženje

Če so vaše oči neprestano suhe, razdražene ali utrujene je priporočljiva uporaba kapljic za vlaženje. Najbolj pogosto uporabljene so ti. umetne solze, ki se lahko uporabljajo tako pogosto, kot je potrebno, da težave omilimo. Za bolj pogosto uporabo se priporoča uporaba kapljic za oči, ki ne vsebujejo konzervansov. Za suhe oči so na trgu na voljo tudi različni geli. Prednost teh gelov je visoka viskoznost, ki podaljša zadrževanje gela na očesni površini.

kapljice za oci

Suho oko in sindrom rdečih oči sta najbolj pogosta razloga za uporabo kapljic za oči. Prekomerno gledanje v ekran računalnika, zadrževanje v klimatiziranih prostorih, prah in dim so le nekateri razlogi, ki povzročijo tako stanje.

Na trgu obstajajo tudi umetne solze v obliki spreja, katerega preprosto nanesemo na zaprto veko. Tako preprosto stabiliziramo plasti lipidov v solznem filmu.

Uporabniki kontaktnih leč pogosto uporabljajo kapljice za oči tudi za povečanje udobja, saj s kapljicami izboljšajo hidratacijo in svežino skozi ves dan.

Na tej povezavi si lahko pogledate ponudbo kapljic oziroma umetnih solz.
Odgovori # - Preklic
Master Card VISA VISA Electron PayPal Pošta Slovenije GLS
Top