Kaj pomeni PD in kako jo izmerimo?


Banner Banner

Želite kupiti nova korekcijska očala, poznate svojo dioptrijo, a ne veste, kaj pomeni vrednost označena s PD? Ker ne želimo, da vas takšna malenkost odvrne od želje po nakupu očal, vam bomo v tem prispevku razložili, kaj pomeni oznaka PD in kako si jo lahko izmerite tudi sami.

Kaj pomeni oznaka PD in zakaj je pomembna?

Okrajšava PD izhaja iz angleškega izraza ‘pupillary distance’, ki označuje milimetrsko razdaljo med središčem desne in leve zenice. V slovenščini vrednosti za PD pravimo zenična razdalja. PD oz. zenična razdalja je pomembna pri izdelavi očalnih leč, saj le tako lahko zagotovimo, da bo vaš vid optimalen. Če vrednost za PD ni prava, očalne leče ne bodo optimizirane za vaše oči in boste tako težje osredotočili in fokusirali svoj pogled.

pd desktop pd mobile

Kako izmeriti PD (zenično razdaljo)

Če PD na zdravniškem receptu ni naveden, imamo na naši spletni strani opisani dve dodatni možnosti za merjenje zenične razdalje. Obe metodi sta izjemno enostavni in jih brez težav opravite v udobju svojega doma.


1) Uporaba ravnila

Ravnilo in navodila za uporabo najdete tukaj. PD v tem primeru izmerite na dva načina: izmerite razdaljo med sredino desne in leve zenice in to razdaljo delite z 2. Ali pa izmerite razdaljo za vsako oko od sredine nosu do sredine zenice.


2) Uporaba aplikacije

Z aplikacijo, ki je na voljo na naši spletni strani, se nikoli ne boste zmotili. Vse kar potrebujete, je osebni računalnik ali telefon z video kamero in bančno kartico. Nato kliknete na gumb z imenom ‘Izmerite PD online’ in sledite video vodiču, ki vas bo vodil skozi vsak posamezen korak. Lahko pa si jo izmerite online - v postopku naročanja očalnih leč za vaša korekcijska očala.

Enostavno, hitro, zabavno in očala ste naročili prek spleta. ne zamudite promocije okvirjev in očal s popolno recepturo. Poglej tudi outlet in si zagotovite izjemna popusta na očala na recept pri največjih blagovnih znamkah. Dober pogled z očala moje-lece.si!

Komentarji (1)

Imate kakšno vprašanje?
Irena

Žal nikjer ne najdem povezave do aplikacije izmeri PD na spletu.

Odgovori info@moje-lece.si

Povezavo do izmere PD najdete v koraku izbora leč, v 2. točki, kjer je potrebno izpolniti podatke za očalne leče (pod tabelo).