Crulle

Kakšna očala naj izberem?

Ni potrebno biti modni strokovnjak, da bi si našli okvir očal, ki nam pristaja. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj nasvetov, ki so lahko v pomoč pri izbiri okvirja. Očala naj ustrezajo vašim potrebam, življenskemu stilu in stilu oblačenja.

1. Oblika obraza

Je vaš obraz okrogle, ovalne ali kvadratne oblike? Mogoče imate obraz v obliki srca ali diamanta? Oblika vašega obraza pomembno vpliva na izbiro okvirja in vaš izgled.

Ovalna oblika Ovalen obraz ponuja ogromno možnosti izbire okvirja. Zaradi proporcionalnosti obraza lahko samozavestno nosite skorajda vsak okvir, ne glede na stil ali obliko, saj se ovalnemu obrazu prilega večina modelov. Izogibajte se: prevelikim okvirjem, ki pokrivajo več kot polovico obraza, saj boste z njimi izničili naravno ravnovesje in simetrijo ovalnega obraza.

Okrogla oblika Ljudje z okroglim obrazom imajo enako širino in dolžino obraza ter polnejša lička in bolj mladostniški videz. Okroglemu tipu obraza se prilegajo pravokotni ali kvadratni okvirji, s poudarjenimi vogali. Če želite, da je vaš obraz videti daljši je potrebno izbrati tanjši okvir. Izogibajte se: očalom brez okvirja, okroglim in majhnim okvirjem, ki še bolj poudarijo vaš okrogel obraz.

Kvadratna oblika Obrazu z bolj ravnimi linijami, kjer sta dolžina čela in čeljusti približno enaka in je čeljust bolj izrazite oblike najbolj pristajajo okvirji okroglih in ovalnih oblik. Izogibajte se: Pri oglati obliki se je potrebno izogibati modelom pravokotnih oblik. Okvirji naj bodo tanki. Ostre obrazne poteze najbolj omehčajo okvirji v kremnih barvah.

Oblika srca Osebe z obrazom v obliki srca imajo v večini primerov bolj polne ličnice in ožjo čeljust. Ker so čelo in ličnici skorajda enako široki so za to obliko obraza bolj primerni okvirji, ki se širijo proti dnu, torej so širši pri čelu. Potrebno je izbrati tudi tanjši okvir ali očala brez vidnega okvirja, ki izboljšujejo simetrijo obraza. Izogibajte se: slogu in barvi okvirja, ki daje pozornost vašemu čelu, torej okvirji, ki imajo okrašen vrh okvirja in priponke.

Oblika diamanta Oblika diamanta je med osebami najmanj pogosta. Osebe z obrazom v obliki diamanta imajo visoka in izrazita lica ter zoožen del čeljusti. Najbolj se jim prilegajo okvirji s poudarjenim in debelejšim zgornjim delom, ki prekrivajo območje obrvi. Lepo jim ustrezajo tudi ovalni okvirji in okvirji v obliki mačjih oči. Izogibajte se: škatlastim in ozkim okvirjem, ki poudarjajo širino obraza.

Oblika obraza

Očala morajo poudariti in izpostaviti najlepše linije obraza. Med obliko okvirja in obliko obraza je treba doseči kontrast. Velikost okvirja mora biti proporcionalna velikosti obraza, manjši okvirji za manjše obraze ter večji okvirji za večje obraze.

2. Barva okvirja in stekel je pomembna

Tako, kot oblika obraza pomaga pri izbiri okvirja je pomemben tudi podton vaše kože. Večina ljudi ne pomisli na to, kako se določen okvir poda na barvo njihove kože, saj barvo okvirja primerjajo samo z barvo svojih oči ter las. Še posebej pri izbiri bolj modnih in ekstravagantnih okvirjev je barva kože dosti bolj pomembna, kot pa barva las in oči.

Topel podton kože

Če imate bolj rumeno, bronasto ali zlato podlago kože imate topel podton. Za vas niso primerni okvirji kontrastnih barv, npr. pastelne barve. Tudi bel ali črni okvir ni najboljša izbira. Najbolje je, da posežete po okvirjih v rjavkasti, zlati (med), bež ter olivno zeleni barvi.

Hladen podton kože

Če ima vaša koža bolj rožnato oziroma modro podlago imate hladen podton. Najboljše barve okvirja za hladen podton kože so srebrna, črna, rožnata, vijolična in siva.

3. Kakšen je vaš življenjski slog?

Za vsak stil in slog življenja obstaja pravi okvir! Pred izbiro okvirja se je potrebno vprašati za kakšno priložnost in aktivnost potrebujemo očala? Če ste bolj aktivni so za vas primerni bolj gibljivi okvirji in priponke. V kolikor pa želite bolj opazni v pisarni in na sestankih, potem izberite bolj elegantne in ne preveč kričeče okvirje. Na Moje-lece.si boste zagotovo našli okvir, ki ustreza vašemu slogu.

4. Prilagodite okvir vaši osebnosti

Očala, ki jih nosite lahko veliko povedo o vaši osebnosti. Lahko imate očala, ki pokažejo vašo zabavno plat in očala, ki vas naredijo bolj poslovne in odločne. Naj bo vaš obraz kot modna pista. Nadenite si najljubšo barvo, izberite okvir in pokažite svoj pravi obraz.

Sedaj vsaj približno veste kakšen okvir izbrati. Preverite ponudbo korekcijskih okvirjev in sončnih očal na Moje-lece.si.

Odgovori # - Preklic
Master Card VISA VISA Electron PayPal Pošta Slovenije GLS
Top