-10% na VSE leče

Katere kontaktne leče izbrati?

Na trgu obstajajo kontaktne leče različnih proizvajalcev. V kolikor razmišljate o uporabi kontaktnih leč in še ne veste katere izbrati, najprej razmislite o tem, kako dolgo (časovni interval) in kako pogosto bi jih uporabljali. Obstaja namreč bistvena razlika, kar zadeva čas nošenja kontaktnih leč. Torej, ali jih nameravate nositi neprekinjeno od jutra do večera ali pa zgolj ob posebnih priložnostih, ko ste telesno aktivni (aerobika, nogomet, plavanje, smučanje itd.).

Podpovprečna uporaba leč

Ankete kažejo, da v Sloveniji le 6% ljudi, ki potrebujejo korekcijo vida, uporablja kontaktne leče. Odstotki so krepko pod evropskim povprečjem, ki znaša 10%.

Mit pravi, da je z lečami težje videti kot z očali. S tem se seveda nikakor ne strinjamo. Če pravilno sledimo vseh zahtevam, lahko dosežemo natanko enako ostrino vida, kot bi jo dosegli z očali. Poleg tega je prednost nošenja kontaktnih leč v tem, da uporabnik pri mnogih zadevah in aktivnostih ni omejen, kot je to z uporabo očal. Potrebno je le vzpostaviti stik s pravilnim vstavljanjem in odstranjevanjem ter nego kontaktnih leč.

Izbirate lahko med: dnevnimi, 14-dnevnimi, mesečnimi in barvnimi kontaktnimi lečami.
Odgovori # - Preklic
Master Card VISA VISA Electron PayPal Pošta Slovenije GLS
Top