Crulle

Naročite korekcijske okvirje z vgrajenimi lečami na moje-lece.si

V spletni trgovini Moje-lece.si lahko poleg kontaktnih leč, tekočin za leče in sončnih očal že nekaj časa naročite tudi korekcijske okvirje, od sedaj pa lahko poleg korekcijskih okvirjev naročite tudi očalne leče, katerim smo postavili tudi najboljše cene na trgu.

Osebni pristop

Eden od naših ciljev je, da bi bil sleherni uporabnik popolnoma zadovoljen z svojim nakupom. Z namenom, da bi bila vaša nakupovalna izkušnja čim bolj pozitivna in da bi hitro dobili vse odgovore na vsa vaša vprašanja smo se za ta namen dodatno potrudili in naš oddelek za pomoč uporabnikom sestavili iz ekspertov na področju vida, ki vam bodo z veseljem odgovorili na vsako vaše vprašanje.

Optiki

Kako do novih korekcijskih očal?

Prvi korak, ki ga morate storiti je ta, da opravite kontrolni pregled vida, kjer vam bodo natančno izmerili vašo dioptrijo. Pravilno izmerjena dioptrija vam bo omogočala jasen vid, izmeriti pa vam morajo tudi zenično razdaljo, ki je ključnega pomena zato, da bodo vaša očala pravilno nacentrirana. Če na svojem izvidu ne najdete podatka o zenični razdalji si lahko vašo zenično razdaljo izmerite kar doma s pomočjo našega ravnila.

Ko imate vse potrebne podatke je na vrsti izbor okvirja. Dobro razmislite o temu kakšen vtis želite pustiti, vam odgovarja poslovni stil, klasična eleganca ali pa ste pristaš/ica modernih oblik. Očala namreč že kar nekaj časa niso le medicinski pripomoček tem več jih mnogi uvrščajo kar med modne dodatke. V naši ponudbi lahko najdete več kot 1000 različnih okvirjev svetovno priznanih znamk. Pomemben je tudi izbor očalnih leč. Ne glede na to ali imate veliko ali majhno dioptrijo, ste kratkovidni ali daljnovidni, imate astigmatizem ali starostno daljnovidnost, boste v spletni trgovini Moje-lece.si sigurno našli primerne leče za vas.

4 različne vrste očalnih leč

Izbirate lahko med štirimi različnimi tipi očalnih leč, ki se med seboj razlikujejo po debelini in lomnem količniku:

 • Standardne leče (imajo lomni količnik 1.5 in so primerne za dioptrije do +/- 2.0)
 • Tanke (imajo lomni količnik 1.6 in so primerne za dioptrije od +/- 2.25 do +/- 4.5)
 • Super tanke (imajo lomni količnik 1.67 in so primerne za dioptrije od +/- 4.5 do +/- 6.00, obenem pa tudi zmanjšujejo distorzijo očesa)
 • Ultra tanke (imajo lomni količnik 1.74 in so primerne za dioptrije od +/- 4.50 do +/- 6.00, obenem pa tudi zmanjšujejo distorzijo očesa)

Te 4 različne vrste leč vam omogočajo, da imate tanke leče tudi če imate visoko dioptrijo. Za dve standardne leče boste odšteli 9.90€, za tanke 19.90€, za super tanke 39.90, za ultra tanke pa 129.90€. Naročite korekcijske okvirje brez dodatnih skritih stroškov Ko izberete še tip očalnih leč boste videli končno ceno, ki vključuje ceno okvirja in leč skupaj. Vse naše očalne leče vsebujejo UV filter, antrirefleksni, trdi, hidrofobni in super clean sloj, ki jih morate v večini optik dodatno plačati, pri nas pa dodatnih stroškov ni, saj so vsi dodatki že všteti v ceno.

Nanosi na očalnih lečah

Nanosi

Vse očalne leče v naši ponudbi vsebujejo:

 • UV filter – odbija UVA in UVB žarke, ki škodujejo vašim očem
 • Super antirefleks – večnanosni antirefleks dodatno zaščiti oči pred nezaželenimi svetlobnimi odsevi
 • Trdi sloj – dodatno zaščiti lečo pred praskami
 • Hidrofobni sloj (Lotus efekt) – preprečuje zadrževanje kapljic vode na lečah
 • Super Clean – nanos, ki omogoča lažje čiščenje vaših očal
 • UV Filter

Daljše izpostavljanje UV žarkom povečuje tveganje za trajno poškodbo oči (prezgodnja siva mrena,..). Nekatere poškodbe se pozdravijo, medtem ko druge lahko privedejo do trajne izgube vida. UV žarki so popolnoma nevidni in zato toliko bolj nevarni, predvsem ob sončnih dnevih, ko je UV indeks najvišji. Prav tako so nevarni višinski UV žarki (v gorah in na snegu je zelo nevaren odboj od snega), ker se vsakih 1000 višinskih metrov sevanje poveča za 10%. Zaradi tega so kakovostna sončna stekla izredno pomembna. Vse očalne leče, ki jih dobite v naši spletni trgovini vsebujejo UV filter, ki bo vaše oči ščitil pred škodljivimi UV žarki, prav tako pa zavira staranje vašega očesa in preprečuje bleščanje z zadnje strani stekel.

 • Super antirefleks

Verjetno ste že izkusili nočno vožnjo avtomobila. Še posebej ob dežju je vožnja močno otežena, saj nas svetlobni odsevi močno ovirajo. Naloga antirefleksa je, da izniči odboj svetlobe na lečah vaših očal. Vaša vožnja na ta način postane varnejša in udobnejša, saj nas luči nasprotnih vozil ne ovirajo, prav tako pa antirefleks pride še kako prav vsem, ki svoj čas preživljate za računalnikom, saj izničuje bleščanje monitorja. Vaša izkušnja z korekcijskimi očali bo zahvaljujoč antirefleksnemu nanosu še boljša in udobnejša.

Super antirefleks
 • Trdi sloj

Očalne leče zahvaljujoč konstantnemu napredku v tehnologiji postajajo vedno tanjša in posledično vedno bolj lahka. Tanjša očala so obenem tudi bolj udobna in vsekakor izboljšajo estetski videz očal, ki zaradi omenjenega napredka v tehnologiji niso več samo medicinski pripomoček temveč so postala modni dodatek. Ker so očala lažja in tanjša so v osnovi bolj občutljiva na mehanske poškodbe. V ta namen naše leče vsebujejo trdi sloj, ki »ojača« leče za očala. Zahvaljujoč trdemu sloju so vaša očala bolj odporna na udarce in manj občutljiva na praske.

Trdi sloj
 • Hidrofobni sloj (Lotus efekt)

Voda se v stiku z različnimi površinami obnaša različno. Kadar voda pride stik z našimi oblačili jo tkanina vpije, kadar pa voda pride v stik z vetrobranskim steklom na avtu se voda zadrži na njemu, zato potrebujemo brisalce, ki vodo odstranijo. Ker nobeden od omenjenih scenarijev ni primeren za uporabnike korekcijskih očal smo našim steklom dodali hidrofobni sloj. Hidrofobni sloj je zaščitni sloj, ki preprečuje zadrževanje kapljic vode na steklih, kar zmanjšuje nabiranje prahu in umazanije obenem pa omogoča jasen vid tudi ob deževnih pogojih. Zahvaljujoč hidrofobnemu sloju voda stremi k minimalnem kontaktu s površino, saj je zanjo to energijsko ugodneje zaradi ohranjanja njenih notranjih vezi. Najlepši primer hidrofobne površine v naravi je lotosov list, ob stiku s katerim se vodna kapljica preprosto odkotali z lista.

Hidrofobni sloj
 • Super clean sloj

Če ste kadarkoli v preteklosti že nosili korekcijska očala ste sigurno opazili, da se na očalnih lečah sčasoma naberejo prašni delci, umazanija in prstni odtisi kar pripomore k temu, da se vaša stekla umažejo, vaš vid pa postane moten. Delci prahu in umazanije so lahko izjemno moteči in nevarni, še posebej za ljudi, ki delajo v okolju kjer je dober in natančen vid pomemben za varno opravljanje dela. Vsa naša stekla za lažje kosanje s prašnimi delci in umazanijo vsebujejo super clean sloj, ki bo vaša stekla ščitil pred prahom in umazanijo in vam s tem omogočil jasen in neoviran vid ne glede na to kje ste in kaj počnete.

Super clean sloj je v bistvu prašno-odbojna prevleka, kar ne pomeni le, da bodo vaše leče manj umazane temveč je tudi čiščenje očal zahvaljujoč temu sloju veliko lažje.

Očala so pripravljena za izdelavo

Ko potrdite naročilo in je vaše plačilo vidno v našem sistemu, bo ekipa izkušenih optometristov in optikov, z več kot 30 leti izkušenj, ročno zbrusila in vgradila očalne leče v izbrani okvir. Vse se odvija s pomočjo treh modernih in kirurško natančnih aparatov. Prvi aparat izmeri premer obeh očalnih leč, poleg tega pa moramo vnesti tudi parametre za vašo zenično razdaljo. Leče so v začetnem stanju povsem okrogle oblike, aparat pa na njo nalepi še zeleni čepek, ki označuje fokus (točka na kateri je vaš vid optimalen).

Postopek 1

Nato se v drugi aparat vnesejo mere vaših okvirjev in aparat zbrusi vstavljeno lečo tako, da popolnoma ustreza meram vašega okvirja.

Postopek 2

Tretji, zadnji aparat pa nato še odstrani zeleni čepek in tako poskrbi, da se leča ne poškoduje. Ko so očala sestavljena je na vrsti še zadnja kontrola (slike 7,8 in 9) s strani naših strokovnjakov, ki še enkrat natančno preverijo če leče natančno ustrezajo vašim parametrov.

Postopek 3

Če imamo okvirje in leče na zalogi, bomo sestavljena očala na vaš naslov poslali v roku 1–2 delovnih dni, v nasprotnem primeru pa se bodo poslala v roku 5-ih delovnih dni.

Odgovori # - Preklic
#469
Štefan

Živijo! Zanima me kakšna je razlika med trdim slojem na lečah in kaljenimi lečami? Lp

#470
info@moje-lece.si

Trdi sloj»ojača« leče za očala. Zahvaljujoč trdemu sloju so vaša očala bolj odporna na udarce in manj občutljiva na praske. Očalne leče iz kaljenega stekla( če ste to imeli v mislih) so veliko težje. Zdaj se uporabljajo organska stekla iz različnih materialov (plastiki podobnih)ker se težje razbijejo.

#378
Alenka Zalta

Pozdravljeni, zanimam se za zaščito oči pri delu z računalnikom,,,,,bleščanje,,,, z dioptrijo. Hvala in lep dan, Alenka

#379
info@moje-lece.si

Pozdravljeni, očalne leče v naši ponudbi nimajo zaščite proti modri svetlobi. Očalne leče v naši ponudbi imajo: UV filter, Super antirefleksni sloj, trdi sloj, hidrofobni sloj, super clean premaz. Lep pozdrav.

#368
Andrej

Zadovoljen sem z novimi očali, od naročila do prejema je minilo samo nekaj dni. Dobri ste. Hvala in lep pozdrav,

#369
info@moje-lece.si

Hvala za povratne informacije. Veseli nas, da ste zadovoljni. Lep pozdrav od ekipe moje-lece.si

#351
info@moje-lece.si

Pozdravljeni, hvala za povratne informacije. Veseli smo, da ste zadovoljni z nakupom na naši spletni strani. Lep pozdrav! Ekipa Moje-lece.si

#350
Nika

Najlepsa Vam hvala! Danes sem jih prejela in so odlicna. Priporocam., lp

#342
Tina

Pozdravljeni. Zanima me a je mogoče da imam različni zenični razdalji. Merila sem si z vašim ravnilom.

#343
info@moje-lece.si

Ja, seveda je možno. Nimamo simetričnih obrazov. Lahko je tudi do 2 mm razlike.

#337
Tadej

Ali sprejemate recept ZZZS-ja v obliki znižanja cene korekcijskih leč pri končnem računu? Tadej

#338
info@moje-lece.si

Pozdravljeni, recept pri nas ne morete uveljavljati.

#335
Aleš

Pozdravljeni, videl sem, da trenutno ni opcije za sončna očala z dioptrijo. Bo mogoče to možno v (bližnji) prihodnosti? LP, Aleš

#336
info@moje-lece.si

Pozdravljeni! Prosimo, da še naprej spremljate našo ponudbo. V bližnji prihodnosti bomo tudi to dodali v ponudbo. Hvala. Lep pozdrav.

#333
Tomaž

Pozdrav! Ali je možno naročiti tudi samozatemnitvena korekcijska očala. Hvala za odgovor. LP Tomaž

#334
info@moje-lece.si

Pozdravljeni! Samozatemnitvena očala ni možno naročiti. Hvala za razumevanje in lep pozdrav

#330
Anton Pintar

Vprasanje zanima me ce izdelujete stekla za na blizu in na dalec v enih ocalih

#331
info@moje-lece.si

Progresivnih očal trenutno še nimamo v ponudbi.

#319
Filip

Pozdravljeni, zahvalil bi se vam imate enkratna očala, jaz in moja žena sva ful zadovoljna, tko da vsaka čast vaši ekipi, vam bova delala reklamo lp F

#320
info@moje-lece.si

Pozdravljeni! Hvala Vam! Zelo smo veseli, da ste zadovoljni. Lep pozdrav

Master Card VISA VISA Electron PayPal Pošta Slovenije GLS
Top