Crulle

Nasveti uporabnikom kontaktnih leč pred poletjem

Nekateri, ki nosite kontaktne leče se mogoče sprašujete kako zaščititi oči to poletje. Naj si bodi izpostavljenost UV žarkom, blagim opeklinam zaradi sončenja ali vodi. Uporabniki kontaktnih leč morajo biti na zgoraj naštete in še ostale nevarnosti še posebej pozorni. Tukaj je nekaj koristnih nasvetov, ki jih uporabniki kontaktnih leč lahko upoštevate:

Nosite kontaktne leče z UV zaščito

Kontaktne leče z UV filtrom pomagajo pri zaščiti pred UVA in UVB sončnimi žarki. Vseeno leče niso substitut oziroma nadomestilo za popolno zaščito. Vseeno kakršnakoli dodatna zaščita zagotovo pomaga, da zaščitite oči pred nevarnimi žarki. Na tržišču najdemo mnogo leč, ki vsebujejo UV filter, kot so npr. TopVue Monthly, Avaira, itd. Pred izbiro kontaktnih leč je priporočljivo za nasvet vprašati očesnega zdravnika ali okulista, ki vam bo priporočil prave leče za vaše oko.
kontaktne leče z UV zaščito

Nosite sončna očala

Ker kontaktne leče ne pokrijejo celotnega očesa je pomembno, da še vedno uporabljamo za zaščito pred soncem sončna očala. Pazite, da sončna očala kupite v preverjeni trgovini, saj mnoga očala, ki jih kupimo na stojnicah ne vsebujejo dovolj zaščite in so tako nevarna za uporabo.

Izberite kakovostno kremo za sončenje

Za ohranjanje zdravega vida je pomembno, da ohranjamo zdravo tudi ostalo telo. Zdravo telo in dobro splošno počutje vplivata tudi na zdravje očesa. V poletnih mesecih je pomembno, da ste zaščiteni s kvalitetnim sredstvom za zaščito kože pred soncem, tako izven vode kot tudi v vodi. Bodite pazljivi, da si vedno pred rokovanjem z lečami umijete in posušite roke. Priporočljivo je, da si leče vstavite pred nanašanjem kreme za sončenje.

Za mnoge je poletje najlepši letni čas v letu. Upoštevajte zgornja navodila in se brezskrbno prepustite poletju.

Odgovori # - Preklic
Master Card VISA VISA Electron PayPal Pošta Slovenije GLS
Top