Crulle

Nasveti za zdravje vaših oči

Vid je eden najpomembnejših in najbolj dragocenih čutil. Vseeno obstaja veliko ljudi, ki očem ne pripisujejo dovolj pozornosti in trditev o pomembnosti vida zanemarjajo.

Z večletno preobremenjenostjo oči, neustrezno nego kontaktnih leč in zanemarjanjem skrbi za oči, tvegate in si lahko nakopičite resne zdravstvene težave.

Ne glede na to, ali vam je bližja uporaba kontaktnih leč ali nošenje očal, nikakor ne smete zanemariti dejstva, da je higiena oči izrednega pomena.

Če se odločite za uporabo kontaktnih leč, si zapomite, da ima higiena oči izjemno vrednost. Tako kot se vsak majhen otrok nauči, kako in zakaj si mora umivati zobe, tako se morajo tudi vsi uporabniki kontaktnih leč naučiti skrbeti za svoje oči.

Pomembna je preventivna skrb za čistočo leč in očal ter posledično oči.

Oči in glavobol

Sodobna medicina nam ponuja dve metodi korekcije vida:
  • kontaktne leče
  • nošenje očal

Vsaka metoda ima svoje prednosti in slabosti. Prednosti seveda odtehtajo slabosti.

Glavobol in kontaktne leče

Zakaj glavobol?

Veliko slabovidnih ljudi ima, kljub nošenju očal, pogosto težave z glavoboli. Ob nošenju očal imamo lahko občutek bremena na nosu, posledično pa se uporabnikom zmanjša tudi vidno polje ter ostrina vida.

Na drugi strani uporaba kontaktnih leč omogoča boljše reagiranje na zunanje dražljaje in ne povzroča občutja nelagodnosti oziroma omejenosti. Poleg tega nam omogoča tudi boljšo ostrino vida in prosto vidno polje.

Se ličite? Očesna higiena je zelo pomembna!

Oglaševanje na televiziji ni vedno jamstvo za kakovost!

Uporaba ličil in higiena oči

Oglaševalci v medijih vedno bolj propagirajo uporabo naravnih ličil, ličil narejenih iz naravnih materialov. Vedeti morate, da četudi bi bila ličila iz naravnih materialov, to ni zagotovilo, da bodo dobra tudi za vaše oči. Ljudje se med seboj razlikujemo in kar je za nekoga in njegove oči dobro, ne pomeni, da bo dobro tudi za vas. Zato bodite previdni.

Raznolika prehrana

Tudi prehrana igra pomembno vlogo pri preventivni zaščiti oči. Korenje in špinača s svojo sestavo najbolje pripomoreta k boljšemu vidu. S kuhanjem omenjeni zelenjavi izgubljata nekatere dragocene sestavine, ki pripomorejo k boljšemu vidu.
Priporočljivo je tudi občasno uživanje prehranskih dopolnil, ki zagotavljajo vsebnost potrebnih snovi za boljši vid. Ponujamo vam prehransko dopolnilo Protectum GINKGO.
Odgovori # - Preklic
Master Card VISA VISA Electron PayPal Pošta Slovenije GLS
Top