Crulle

Prednosti korekcije vida s kontaktnimi lečami

Da lahko vidimo dobro je za večino izmed nas bistvenega pomena za normalno življenje in opravljanje želenih aktivnosti. Dober vid pripomore k splošnemu dobremu počutju in neodvisnosti ljudi vseh starostnih skupin. Vsi tisti z nepopolnim vidom imajo veliko možnosti kako izboljšati ostrino oziroma kvaliteto vida. Ena izmed najbolj priljubljenih in najbolj zanesljivih oblik korekcije vida so kontaktne leče.

Ali je korekcija vida s kontaktnimi lečami najboljša izbira za Vas je odvisno od več dejavnikov, od oči, življenjskega sloga, proračuna in predvsem od tega, kar Vam je priporočil Vaš očesni zdravnik. Nošenje kontaktnih leč ima veliko prednosti. Da bi dobili največ od kontaktnih leč, ki jih nosite, upoštevajte navodila za uporabo leč, držite se ustrezne higiene in upoštevajte navodila vašega očesnega zdravnika.

Za dober vid

  • Kontaktne leče omogočajo korekcijo vida za veliko večino težav povezanih z vidom:

Kratkovidnost (miopija): zamegljen vid na daleč;
Daljnovidnost (hipermetropija): zamegljen vid na blizu;
Astigmatizem: zamegljen vid tako na daleč kot na blizu;
Presbiopija: zamegljen vid na blizu pri odraslih po 40 letu.

  • Kontaktne leče sledijo vedenju očesa, tako da korekcija vida poteka kar se da naravno
  • Nekatere študije so pokazale, da kontaktne leče lahko upočasnijo napredovanje (slabšanje) kratkovidnosti pri otrocih in najstnikih.

Za dobro počutje

Velika izbira kontaktnih leč, ki so narejena iz različnih materialov in različnih režimov uporabe, omogoča očesnemu zdravniku, da izbere pravo kontaktno lečo, ki je najboljša glede na stil življenja posameznika, karakteristik očesa in proračuna.
Kontaktne leče omogočajo posameznikom, da ohranjajo naraven videz svoje obraza ali pa, da spremenijo z barvnimi lečami naravno barvo oči.
Otroci, najstniki in odrasli, ki nosijo kontaktne leče so mnenja, da se počutijo boljše in lažje opravljajo svoje športne aktivnosti v primerjavi če nosijo očala s korekcijo.

Za dobro igro

Kontaktne leče, ki se optimalno prilegajo očem, bolje izboljšajo periferni vid (pomemben zlasti pri športu) Kontaktne leče se ne rosijo, ko pridemo iz toplejšega na hladnejše okolje ali pri športni rekreaciji. Nekatere kontaktne leče nudijo tudi dodatno UV zaščito pred nevarnimi UVA in UVB sončnimi žarki (vseeno leče u UV zaščito niso substitut za sončna očala).

Odgovori # - Preklic
Master Card VISA VISA Electron PayPal Pošta Slovenije GLS
Top