Crulle

Tehnologija kontaktnih leč

Kontaktne leče so postale v zadnjem obdobju tako udobne in priročne zaradi velikih vlaganj v raziskovanje in razvoj. Proizvajalci kontaktnih leč so tako razvili različne inovativne tehnologije s katerimi lečam dodajo lastnosti, ki jih zahteva tako potrošnik kot tudi sodobni ritem življenja. Nekatere tehnologije bomo predstavili v nadaljevanju članka.

Johnson and Johnson

Johnson&Johnson je v preteklosti največ pozornosti namenil razvoju kompleksnih materialov, ki leče naredi še bolj udobne in priročne.

Tehnologija HYDRACLEAR®

Tehnologija Hydraclear® omogoča lečam dolgotrajno udobje in občutek svežine. Leče Acuvue so izdelane in silikonskega hidrogela in imajo številne lastnosti ostalih hidrogelov. Prednost leč s to tehnologijo je, da izjemno dobro dihajo zaradi česar ohranijo svežino in dolgotrajen občutek udobja. Tehnologija Hydraclear omogoča lečam zadrževanje vlage tudi v samem materialu leče, kar podaljša udobje in vlaženje.

Tehnologija LACREON®

Plod tehnologije Lacreon® so leče 1-day Acuvue Moist in 1-day Acuvue Moist for Astigmatism. S tehnologijo Lacreon® v material hidrogelnih kontaktnih leč vgradijo sredstvo, ki je bogato z vlago in pomaga očem ohranjati vlažnost in svežino – tudi ob koncu dneva, ko oči potrebujejo največ vlage.

Tehnologija ASD

Johnson&Johnson predstavlja tudi tehnologijo ASD s katero preprečuje motni vid, ki nastane zaradi astigmatizma. Eden večjih problemov pri astigmatizmu je, da se med mežikanjem ali obračanjem oči leča ne ohrani na mestu. Tehnologija ASD (Accelerated Stabilisation Design) s pomočjo naravne moči mežikanja obdrži leče na mestu, torej tam kjer mora biti.

TopVue – tehnologija prihodnosti

Priznana blagovna znamka kontaktnih leč TopVue velik poudarek namenja razvoju materialov, ki omogočajo udobno nošenje, oster in jasen vid in svežino tudi ob koncu dneva.

SHT PrismBallast tehnologija

Kontaktne leče TopVue Air for Astigmatism so med drugim plod izjemne stabilizacijske tehnologije SHT PrismBallast. Ta tehnologija se opira na klasično balastno prizmo, ter tako s pomočjo odebeljenega spodnjega roba leče in gravitacije leče naredi izjemno stabilne. Leče so tako tudi med mežikanjem udobne in nemoteče.

Tehnologija Aquamax™

Tehnologija Aquamax™ omogoča lečam boljše mehanske lastnosti in večje udobje. Ta tehnologija uporablja nov postopek za uporabo UV filtrov, ki ščiti oko pred nevarnimi UVA in UVB sončnimi žarki.

aquamax.jpg

CooperVision

PEG (Polyethylene Glycol)

Če ste kadarkoli nosili Avaira kontaktne leče ste zagotovo naleteli na kratico PEG. PEG je visoko učinkoviti lubrikantni agent, ki učinkovito vlaži kontaktno lečo in zagotavlja udobje tudi ob koncu dneva in ob koncu režima menjave. Avaira so edine leče, ki imajo PEG vlažilni element tako na površini leče, kot tudi v sami sestavi leče.

PC Technology

CooperVision kontaktne leče so plod edinstvenega procesa imenovanega »PC Technology«. Tehnologija PC privlači in zbira vodo in tako ohranja leče sveže in hidrirane ves dan. Tehnologija povzroči, da se ustvari vez med molekulami vode in lečo. Vodne molekule tako postanejo del leče in ustvarjajo naravno zaščito pred izsušitvijo.

Tehnologija Aquaform

CooperVision predstavlja ti. »Aquaform Technology«, kjer ne gre samo za eno tehnologijo ampak kombinacijo tehnologij materialov, ki se odražajo v unikatni udobnosti in visoko zmogljivi leči. Leče z Aquaform tehnologijo imajo veliko značilnosti, da lahko ustvarijo optimalne pogoje za nošenje. Aquaform tehnologija omogoča visok pretok kisika, ter tako omogoča da oko »diha«.

Naslednja značilnost tehnologije so ti. nizki moduli, ki so nekakšna stopnja prilagodljivosti (fleksibilnosti) leče. Nižja kot je stopnja modula bolj je leča mehka in fleksibilna. Molekularna struktura Aquaform tehnologije materiala leč ne daje le navlažene in gladke površine ampak zagotavlja naravno vlaženje. Velika večina ostalih leč ima na površini leče vlažilne agente, ki s časoma izginejo s površine leče, leče z Aquaform tehnologijo pa »zaklenejo« vodo v lečo in nudijo vlaženje tudi pri podaljšanem nošenju.

Balanced Progressive Technology

CooperVision predstavlja vsem tistim, ki imajo težave z vidom na blizu in na daleč posebno tehnologijo »Balanced Progressive Technology«, ki doda uporabniku novo stopnjo pri korekciji vida. Napreden dizajn leče vsebuje številne cone za korekcijo vida, katere nudijo jasen in oster vid tako na blizu – pri branju knjige, revije, na srednje razdalje – gledanje televizije kot tudi na daleč.

Odgovori # - Preklic
Master Card VISA VISA Electron PayPal Pošta Slovenije GLS
Top