Tekočina AO SEPT PLUS HydraGlyde 2x360 ml

AO SEPT PLUS HydraGlyde je tekočina za čiščenje kontaktnih leč.

Primarni atributi

sreda 17.7.

blank
Cena za artikel
19.50 €
19.50 €
Stroški pošiljanja:
Dostavna služba:
Dostava nad 50 €
od 2,99 €
Brezplačna
Tekočina AO SEPT PLUS HydraGlyde 2x360 ml - Ekonomično dvojno pakiranje tekočine
Število glasov: 140

Tekočina za kontaktne leče AO SEPT PLUS HydraGlyde®

AO Sept Plus HydraGlyde® peroksidna tekočina je namenjena dezinfekciji vseh tipov mehkih in poltrdih kontaktnih leč. Tekočina je obogatena z vlažilno komponento HydraGlyde®, ki dodeli kontaktnim lečam potrebno vlažnost.

Tekočina je shranjena v posebni posodici, ki vsebuje sredstvo AODISC, katalizator za nevtralizacijo.

Dolgotrajna hidracija

Sredstvo za ohranjanje vlage HydraGlyde® kompleks se veže na površino leče, kjer tvori plast (sloj), ki preprečuje izsušitev leče tudi po 16 urah nošenja. Leče so tako dovolj navlažene zato uporabnik čuti udobje, ki ga potrebuje.

Raztopina AO Sept Plus HydraGlyde ® vsebuje do 3% učinkovitih sestavin za čiščenje, kar se v postopku čiščenja ne kaže le v dezinfekciji leče ampak tudi kot poznejša nevtralizacija peroksidnih sestavin tekočine.

Vodikov peroksid ima naravo razredčene kisline, ki učinkovito odstrani depozite in nezaželene mikroorganizme z leče.

Direkten stik raztopine in tkiva očesa lahko povzroči opekline, zato je vedno potrebno slediti navodilom uporabe in priporočilom očesnega zdravnika. Po končani dezinfekciji mora vedno slediti poznejša faza nevtralizacije peroksidnih sestavin.

Faza nevtralizacije

Da se raztopina popolnoma nevtralizira ima AO SEPT HydraGlyde ® vsebnost pospeševalnega dejavnika AODISK. Sestavina za nevtralizacijo je prisotna v priloženi posodici za shranjevanje kontaktnih leč.

Kako pravilno uporabljati tekočino AO SEPT HydraGlyde®?

Kontaktne leče morajo biti shranjene v posodici najmanj 6 ur. V tem času se zaključi proces nevtralizacije raztopine. Leče so lahko shranjene v isti raztopini največ 2 tedna, zatem je potrebno staro raztopino zamenjati s svežo.

Pred uporabo nujno preberite navodila o uporabi ali se posvetujte z vašim očesnim zdravnikom.

aosept

1.) 5-sekundne predpriprave s spiranjem

 • odstrani obloge s površine leče
 • okrepi dezinfekcijo peroksida2.) 6-urno namakanje leč v posodici

 • temeljito dezinficira
 • mehurčki pospešijo odstranjevanje proteinskih in drugih oblog
 • vgrajeno čistilno sredstvo pomaga dodatno očistiti leče brez drgnjenja3.) Leče so pripravljene za vstavitev

 • po 6-ih urah se tekočina spremeni v nežno fiziološko raztopino
 • Ta nudi večje odobje nošnje kontaktnih leč

Lastnosti

Proizvajalec: Alcon
Vrsta tekočine: Peroksid
Volumen: 2x360 ml
Rok trajanja: 16 mesecev ali več
Rok uporabe po odprtju: 3 mesece

Tekočina Gelone 2×360 ml

Tekočina Gelone 2×360 ml

Gelone je večnamenska tekočina za čiščenje in nego kontaktnih leč. Pakirano 2×360 ml.

Vaš prihranek: 0.30 €
Cena: 19.20 €
Pojdi do izdelka

Komentarji

Dodaj komentar

 • Klara ...

  Lep pozdrav, ker sem nou uporabnik te tekocine in si seveda nism dobro prebrala navodil sem dala leče v navadne škatlice za shranjevanje lec za čez noč. Če te leče dam sedaj v pravo škatlico s to tekočino ali bodo še uporabne za uporabo ali sm jih uspela uničit ? Hvala in lep pozrav ...

 • info@moje-lece.si

  Pozdravljeni! Svetujemo uporabo škatlice, ki jo priporoča proizvajalec in jo prejmete poleg. Pri tekočini AO SEPT je to pomembno zaradi postopka nevtralizacije. Lep pozdrav

 • Giorgio Popović

  Uporabljam to tekočino od leta 1996 in povem lahko da je najboljša na trgu. En čas se te tekočine ni dalo dobiti še v času ko ni obstajala ta spletna trgovina, in ker me je firbec mučil sem probal konkurenčno znano tekočino, ki mi je v krajšem času povzročila hudo alergijo v oči. Zelo mi je smešno ker vsak okulist katerega sem poznal ko sem vprašal za to tekočino se delajo da jo ne poznajo zato jo odsvetujejo samo zato ker imajo marketinško podpisano pogodbo za neko drugo firmo. Jaz osebno zelo odsvetujem drugih tekočin kar ta je edina tekočina ki vsebuje katalizator ki peni in splahne leče ko da ste jih prvič iz paketa vzeli. Še posebej je kozarček tako pametno narejen da vse mikro delce in umazanija dejansko padejo na dnu in ne ostane na leče. Zelo priporočam to tekočino vsakemu ki nosi 14 ali 30 dnevne leče. Tekočino je treba menjati vsak dan oziroma ko snamemo leče.

 • info@moje-lece.si

  Hvala za povratne informacije.

 • Laura

  Pozdravljeni, že 18 let uporabljam Aosept. Prebrala sem, da moras po 2 tednih tekočino zamenjati, pa me zanima, ali jo ni potrebno vsak dan zamenjati s svežo? Tako mi je bilo rečeno s strani optika. Hvala za odgovor, lp

 • info@moje-lece.si

  Pozdravljeni, po 2 tednih morate zamenjati tekočino, če leče ne uporabljate in so samo shranjene v njej. Če pa uporabljate leče vsak dan pa vsak dan zamenjajte. Lep pozdrav

 • Edi

  Najboljša tekočina za čiščenje mehkih kontaktnih leč

 • info@moje-lece.si

  Hvala za povratne informacije. =)

 • IDA KMETEC

  To tekočino uporabljam že leta in sem z njo zelo zadovoljna. Z uporabo te tekočine so moje leče pred vsako uporabo dezinficirane in čiste, kar je za zdravje oči zelo pomembo.

Tekočina AO SEPT PLUS HydraGlyde 2x360 ml

Tekočina AO SEPT PLUS HydraGlyde 2x360 ml

Tekočina AO SEPT PLUS HydraGlyde 2x360 ml

19.50 €

Zaloga > 1000 kos