Tekočina AO SEPT PLUS HydraGlyde 360 ml

11.50 €
97% priporoča
Zaloga
Pozor! Ta tekočina vsebuje peroksid. Upoštevajte navodila za uporabo!


AO SEPT PLUS HydraGlyde je tekočina za čiščenje kontaktnih leč (360 ml).
Pošljemo ponedeljek 3.10. izberite parametre
Prevzemno mesto od 0.70 €
GLS Slovenija od 2.99 €
Slovenska pošta od 2.99 €
11.50 €
Brezplačna dostava za naročila nad 50.00 €
Brezplačno darilo v vrednosti do 6.99 € za naročila nad 55.00 €

Tekočina za kontaktne leče AO SEPT PLUS HydraGlyde®

AO Sept Plus HydraGlyde® peroksidna tekočina je namenjena dezinfekciji vseh tipov mehkih in poltrdih kontaktnih leč. Tekočina je obogatena z vlažilno komponento HydraGlyde®, ki dodeli kontaktnim lečam potrebno vlažnost.

Tekočina je shranjena v posebni posodici, ki vsebuje sredstvo AODISC, katalizator za nevtralizacijo.

Dolgotrajna hidracija

HydraGlyde® kompleks se veže na površino leče, kjer tvori plast (sloj), ki preprečuje izsušitev leče tudi po 16 urah nošenja. Leče so tako dovolj navlažene zato uporabnik čuti udobje, ki ga potrebuje.

Raztopina AO Sept Plus HydraGlyde ® vsebuje do 3% učinkovitih sestavin za čiščenje, kar se v postopku čiščenja ne kaže le v dezinfekciji leče ampak tudi kot poznejša nevtralizacija peroksidnih sestavin tekočine.

Vodikov peroksid ima naravo razredčene kisline, ki učinkovito odstrani depozite in nezaželene mikroorganizme z leče.

Direkten stik raztopine in tkiva očesa lahko povzroči opekline, zato je vedno potrebno slediti navodilom uporabe in priporočilom očesnega zdravnika. Po končani dezinfekciji mora vedno slediti poznejša faza nevtralizacije peroksidnih sestavin.

Faza nevtralizacije

Da se raztopina popolnoma nevtralizira ima AO SEPT HydraGlyde ® vsebnost pospeševalnega dejavnika AODISK. Sestavina za nevtralizacijo je prisotna v priloženi posodici za shranjevanje kontaktnih leč.

Kako pravilno uporabljati tekočino AO SEPT HydraGlyde®?

Kontaktne leče morajo biti shranjene v posodici najmanj 6 ur. V tem času se zaključi proces nevtralizacije raztopine. Leče so lahko shranjene v isti raztopini največ 2 tedna, zatem je potrebno staro raztopino zamenjati s svežo.

Pred uporabo nujno preberite navodila o uporabi ali se posvetujte z vašim očesnim zdravnikom.

aosept

1.) 5-sekundne predpriprave s spiranjem

  • odstrani obloge s površine leče
  • okrepi dezinfekcijo peroksida2.) 6-urno namakanje leč v posodici

  • temeljito dezinficira
  • mehurčki pospešijo odstranjevanje proteinskih in drugih oblog
  • vgrajeno čistilno sredstvo pomaga dodatno očistiti leče brez drgnjenja3.) Leče so pripravljene za vstavitev

  • po 6-ih urah se tekočina spremeni v nežno fiziološko raztopino
  • Ta nudi večje odobje nošnje kontaktnih leč

Lastnosti - Tekočina AO SEPT PLUS HydraGlyde 360 ml

Proizvajalec: Alcon
Vrsta tekočine: Peroksid
Volumen: 360 ml
Rok trajanja: 12 mesecev ali več
Rok uporabe po odprtju: 3 mesece
Konzervansi: Ne
Medicinski pripomoček: Da
Pametna
alternativa
ODLIČNA CENA

Tekočina Laim-Care Peroxide 360 ml

Zaloga
Cena: 10.00 €
Pametna
alternativa

Komentarji (6)

Imate kakšno vprašanje?
Doris

Aosept tekocino uporablam ze 20let nekaj cada se ze pojavlja da pri polovici porabljene tekocine posodica ne deluje vec tako kot bi morala oci grozno pecejo zato moram tekocino zavreci ali obstaja kje moznost za nakup samih posodic za aosept

Odgovori info@moje-lece.si

Po odprtju tekočino lahko uporabljate do 3 mesece. To je preoksidna tekočina in svetujemo, da pri uporabi le-te sledite navodilom za uporabo, ki si priložena izdelku in jih najdete tudi na naši spletni strani. Posodice prejmete le ob tekočini.

Mojca

Pozdravljeni, pišem vam, ker mi boste mogoče znali odgovoriti na vprašanje. Prijateljica je šla v dežurno lekarno in želela je kupiti običajno tekočino za leče prodali so pa ji ta izdelek. Ker je doma imela še novo svojo posodico in dala leč v to "vesoljsko" zadevo ampak v svojo posodico, tekočino pa uporabila kot običajno. Zjutraj jo je ob poizkusu vstavitve leče noro zapeklo, oko je imela nekaj dni zelo rdeče. Če prav razumem je prav v to posebno posodico vgrajeno to posebno sredstvo, ki poskrbi za nevtralizacijo? In so torej v njenem primeru lahko nastale kakšne poškodbe? Sicer v opisu piše da je tekočina shranjena v posebni posodici, ki vsebuje sredstvo AODISC, ampak najbrž to ni mišljena steklenička, kajne? V tem primeru bi bilo vse skupaj že nevtralizirano vnaprej? V upanju na razlago vas lepo pozdravljam!

Odgovori info@moje-lece.si

AO SEPT je peroksidna tekočina in je potrebno natančno slediti navodilom za uporabo. Navodila za uporabo najdete tudi na naši spletni strani in jih priložimo izdelku. Kontaktne leče morajo biti shranjene v posodici najmanj 6 ur. V tem času se zaključi proces nevtralizacije raztopine. Po 6-ih urah se tekočina spremeni v nežno fiziološko raztopino. Leče preden vstavite v oko izperite še s svežo fiziološko raztopino.

Klemen Peršin

Najprej res hvala komentatorjema "Boris" in "AO", ker sta mi sploh dala idejo, da je težava, ki se mi je začela pojavljati v tem letu z lečami, dejansko povezana s tekočino AOSEPT. Sam sem uporabnik tekočine AOSEPT namreč že skoraj dvajset let, saj jo uporabljam že vse od začetka nošenja leč. Do sedaj je bila vedno res top tekočina in nobenih težav. V začetku letošnjega leta pa kar naenkrat meglen vid in mavrice okrog svetlobnih teles, kar pa nisem takoj povezal z dejstvom, da so začeli AOSEPT-u dodajati ta famozni HydraGlyde (odstranjeval sem si leče, kapljice v oči, zamenjava leč, a nič ni pomagalo ...). Zdaj sem zamenjal tekočino in je zopet postalo nošenje leč povsem normalno in nemoteče. Res noro, saj sem dejansko mislil, da leč sploh ne bom mogel več nositi! Upam, da bom tudi jaz pomagal komu z mojim komentarjem!

AO

Se pridruzujem Borisovemu komentarju. Ze vec kot 10 let uporabljam to tekocino, ves cas brez problemov, dokler Alcon ni zacel dodajati HydraGlide-a. Sedaj pa zamegljen vid in mavrice okrog luci. Zal motece do te mere, da tekocine ne morem vec uporabljati. Super bi bilo, ce bi imeli na voljo tudi klasicen AOsept Plus, brez HydaGlide tehnologije.

Boris

Ta tekočina ima sicer neverjetno sposobnost čiščenje leč, da imaš občutek kot da uporabljaš sveže odprte, ampak ima čuden problem, ki povzroča zamegljen vid, kot bi sedel v zakajenem prostoru. Sem poizkusil z večimi različnimi lečami in je problem ostajal. Podobne komentarje sem opazil tudi v drugih spletnih trgovinah. Čudno da Alcon tega še vedno ni naslovil in odpravil, ker je očitno zelo razširjena težava. Škoda, ker udobje in čiščenje je neverjetno, sploh ker drgnjenje ni potrebno, ampak ta zamegljenost je neverjetno nadležna, ki je nisem nikoli imel z nobeno navadno tekočino, niti PureMoist, ki prav tako uporablja HydraGlide.

Klavdija Roškar

Pozdravljeni, že leta uporabljam AO SEPT navadno tekočino za leče, ki je pa v vaši ponudbi ne najdem več. Mi prosim sporočite, katera bi bila najbolj podobna zamenjava - prvič namreč slišim za AO SEPT PLUS HydraGel.

Odgovori info@moje-lece.si

Pozdravljeni, Edina podobna Aoseptu je Aosept HydraGel. Tekočina ima enak učinek, le da vsebuje še komponento več za vlaženje in daljšo svežino.