Tekočina AO SEPT PLUS HydraGlyde 360 ml

12.49 €
97% priporoča
Zaloga
Pozor! Ta tekočina vsebuje peroksid. Upoštevajte navodila za uporabo!


AO SEPT PLUS HydraGlyde je tekočina za čiščenje kontaktnih leč (360 ml). Raztopina je obogatena z vlažilno komponento HydraGlyde® in zagotavlja odlično vlaženje.
Pošljemo četrtek 22.2. izberite parametre
Prevzemno mesto 0.00 € - 0.70 € *
DPD od 2.99 € *
Pošta Slovenije od 2.99 € *
GLS Slovenija od 2.99 € *
* Brezplačna dostava za naročila nad 50.00 €
12.49 €
Brezplačna dostava za naročila nad 50.00 €
Brezplačno darilo v vrednosti do 13.98 € za naročila nad 55.00 €

Tekočina za kontaktne leče AO SEPT PLUS HydraGlyde®

AO Sept Plus HydraGlyde® peroksidna tekočina je namenjena dezinfekciji vseh tipov mehkih in poltrdih kontaktnih leč. Tekočina je obogatena z vlažilno komponento HydraGlyde®, ki dodeli kontaktnim lečam potrebno vlažnost. Tekočina je shranjena v posebni posodici, ki vsebuje sredstvo AODISC, katalizator za nevtralizacijo.

Dolgotrajna hidracija

HydraGlyde® kompleks se veže na površino leče, kjer tvori plast (sloj), ki preprečuje izsušitev leče tudi po 16 urah nošenja. Leče so tako dovolj navlažene zato uporabnik čuti udobje, ki ga potrebuje. Raztopina AO Sept Plus HydraGlyde ® vsebuje do 3% učinkovitih sestavin za čiščenje, kar se v postopku čiščenja ne kaže le v dezinfekciji leče ampak tudi kot poznejša nevtralizacija peroksidnih sestavin tekočine. Vodikov peroksid ima naravo razredčene kisline, ki učinkovito odstrani depozite in nezaželene mikroorganizme z leče. Direkten stik raztopine in tkiva očesa lahko povzroči opekline, zato je vedno potrebno slediti navodilom uporabe in priporočilom očesnega zdravnika. Po končani dezinfekciji mora vedno slediti poznejša faza nevtralizacije peroksidnih sestavin.

Faza nevtralizacije

Da se raztopina popolnoma nevtralizira ima AO SEPT HydraGlyde ® vsebnost pospeševalnega dejavnika AODISK. Sestavina za nevtralizacijo je prisotna v priloženi posodici za shranjevanje kontaktnih leč.

Kako pravilno uporabljati tekočino AO SEPT HydraGlyde®?

Kontaktne leče morajo biti shranjene v posodici najmanj 6 ur. V tem času se zaključi proces nevtralizacije raztopine. Leče so lahko shranjene v isti raztopini največ 2 tedna, zatem je potrebno staro raztopino zamenjati s svežo. Pred uporabo nujno preberite navodila o uporabi ali se posvetujte z vašim očesnim zdravnikom.

Pomembne opombe

  • 5-sekundne predpriprave s spiranjem: odstrani obloge s površine leče. Okrepi dezinfekcijo peroksida
  • 6-urno namakanje leč v posodici. temeljito dezinficira. Mehurčki pospešijo odstranjevanje proteinskih in drugih oblog. Vgrajeno čistilno sredstvo pomaga. Dodatno očistiti leče brez drgnjenja
  • Leče so pripravljene za vstavitev. Po 6-ih urah se tekočina spremeni v nežno fiziološko raztopino. Ta nudi večje odobje nošnje kontaktnih leč.

Lastnosti - Tekočina AO SEPT PLUS HydraGlyde 360 ml

Proizvajalec: Alcon
Vrsta tekočine: Peroksid
Volumen: 360 ml
Rok trajanja: 12 mesecev ali več
Rok uporabe po odprtju: 3 mesece
Konzervansi: Ne
Medicinski pripomoček: Da

Pametna
alternativa

Pred zamenjavo se posvetujete z okulistom, saj niso vse leče primerne za vsako oko.

Tekočina Laim-Care Peroxide 360 ml

Zaloga
  • peroksidna raztopina
  • odlična dezinfekcija leč
  • Vključena posebna škatlica za leče
Cena: 10.99 €

Komentarji (4)

Imate kakšno vprašanje?
Lili

Pozdravljeni, na koliko časa je potrebno tekočino v posodici menjati?

Odgovori info@moje-lece.si

Pozdravljeni, tekočino menjate vsak dan ob čiščenju leč.

Doris

Aosept tekocino uporablam ze 20let nekaj cada se ze pojavlja da pri polovici porabljene tekocine posodica ne deluje vec tako kot bi morala oci grozno pecejo zato moram tekocino zavreci ali obstaja kje moznost za nakup samih posodic za aosept

Odgovori info@moje-lece.si

Po odprtju tekočino lahko uporabljate do 3 mesece. To je preoksidna tekočina in svetujemo, da pri uporabi le-te sledite navodilom za uporabo, ki si priložena izdelku in jih najdete tudi na naši spletni strani. Posodice prejmete le ob tekočini.

Mojca

Pozdravljeni, pišem vam, ker mi boste mogoče znali odgovoriti na vprašanje. Prijateljica je šla v dežurno lekarno in želela je kupiti običajno tekočino za leče prodali so pa ji ta izdelek. Ker je doma imela še novo svojo posodico in dala leč v to "vesoljsko" zadevo ampak v svojo posodico, tekočino pa uporabila kot običajno. Zjutraj jo je ob poizkusu vstavitve leče noro zapeklo, oko je imela nekaj dni zelo rdeče. Če prav razumem je prav v to posebno posodico vgrajeno to posebno sredstvo, ki poskrbi za nevtralizacijo? In so torej v njenem primeru lahko nastale kakšne poškodbe? Sicer v opisu piše da je tekočina shranjena v posebni posodici, ki vsebuje sredstvo AODISC, ampak najbrž to ni mišljena steklenička, kajne? V tem primeru bi bilo vse skupaj že nevtralizirano vnaprej? V upanju na razlago vas lepo pozdravljam!

Odgovori info@moje-lece.si

AO SEPT je peroksidna tekočina in je potrebno natančno slediti navodilom za uporabo. Navodila za uporabo najdete tudi na naši spletni strani in jih priložimo izdelku. Kontaktne leče morajo biti shranjene v posodici najmanj 6 ur. V tem času se zaključi proces nevtralizacije raztopine. Po 6-ih urah se tekočina spremeni v nežno fiziološko raztopino. Leče preden vstavite v oko izperite še s svežo fiziološko raztopino.

Klavdija Roškar

Pozdravljeni, že leta uporabljam AO SEPT navadno tekočino za leče, ki je pa v vaši ponudbi ne najdem več. Mi prosim sporočite, katera bi bila najbolj podobna zamenjava - prvič namreč slišim za AO SEPT PLUS HydraGel.

Odgovori info@moje-lece.si

Pozdravljeni, Edina podobna Aoseptu je Aosept HydraGel. Tekočina ima enak učinek, le da vsebuje še komponento več za vlaženje in daljšo svežino.