Tekočina Laim-Care Peroxide 2x 360 ml

21.98 € 20.99 €
96% priporoča
Zaloga
Pozor! Ta tekočina vsebuje peroksid. Upoštevajte navodila za uporabo!
Pošljemo ponedeljek 22.7. izberite parametre
Osebni prevzem - optike in paketomati 0.00 € - 0.70 € *
DPD od 2.99 € *
Pošta Slovenije od 2.99 € *
GLS Slovenija od 2.99 € *
* Brezplačna dostava za naročila nad 50.00 €
21.98 € 20.99 €
Dodaj v košarico Najboljša cena v zadnjih 30 dneh: 17.58 €
Brezplačna dostava za naročila nad 50.00 €
Brezplačno darilo v vrednosti do 11.89 € za naročila nad 55.00 €

Tekočina Laim-Care Peroxide za čiščenje kontaktnih leč

Ta raztopina vsebuje vodikov peroksid za temeljito čiščenje in razkuževanje kontaktnih leč. Tekočina ni primerna za barvne kontaktne leče, saj poškoduje barvo leč. Peroksid se sme uporabljati samo za čiščenje neobarvanih kontaktnih leč. Peroksid na splošno velja za najučinkovitejše sredstvo za čiščenje leč. Postopek s čiščenjem peroksida vedno zahteva fazo nevtralizacije z uporabo katalitičnega diska, med katerim se peroksid stabilizira in spremeni v varno fiziološko raztopino. Peroksid, ki ni bil nevtraliziran, lahko poškoduje oči. Izjemno pomembno je, da natančno upoštevate navodila pri uporabi te vrste raztopine, zaradi česar je ta izdelek bolj primeren za izkušene uporabnike kontaktnih leč.

Laim-Care peroksid vsebuje 3 % vodikovega peroksida, ki ga je treba nevtralizirati s platinsko katalitično ploščo v posebni posodi, ki je priložena temu izdelku. Prepričajte se, da uporabljate samo posebno posodo, ki je vključena v paket, saj je ta katalitični disk potreben za pravilno nevtralizacijo peroksida.


Kako pravilno uporabljati raztopino Laim-Care peroksida?


Na pokrovu priloženega vsebnika za leče boste opazili dvostransko košaro, označeno z R in L -- za vašo desno in levo lečo oz. Podnožje posode napolnite z Laim-Care peroksidom do črte. Postavite svoje leče v posodico. Nato zaprite pokrov, ki bo potopil vaše leče in začel postopek nevtralizacije. Videli boste, da se v posodi pojavijo mehurčki, kar kaže, da se dogaja ustrezna reakcija nevtralizacije. Zdaj preprosto pustite posodo v pokončnem položaju in pustite, da se izvede dezinfekcija.
Leče je treba pustiti, da se namakajo vsaj 6 ur (po možnosti čez noč). Pazite, da posode na noben način ne pretresite. Ko je nevtralizacija končana, bo raztopina v posodi postala bistra in varna (mehurčkanje se bo ustavilo). Vaše leče bodo nato popolnoma očiščene in pripravljene za nošenje.

Če čas nevtralizacije preseže 24 ur, ponovite postopek čiščenja.

Laim-Care peroksid je na voljo tudi v naslednjih pakiranjih:
2x 360 ml
3x 360 ml
4x 360 ml

Pomembna opomba

Raztopine za čiščenje peroksida niso primerne za obarvane ali nore kontaktne leče, ker bi poškodovale barve leč. Peroksid se sme uporabljati samo za čiščenje prozornih kontaktnih leč.

Laim-Care Peroxide

Opomba:

Nikoli ne nanašajte raztopine peroksida neposredno v oči, saj lahko povzroči resne poškodbe.

Nikoli ne uporabljajte ploskega etuija za kontaktne leče z raztopino peroksida. Uporabljajte samo poseben kovček, ki vsebuje nevtralizacijski disk, ki je priložen.

Nikoli ne odstranite leč iz posebnega ohišja, preden dokončate postopek nevtralizacije (najmanj 6 ur).

Nikoli ne napolnite ohišja z raztopino. Nenevtralizirana raztopina lahko nehote pride v stik z lečami ali prsti in povzroči poškodbe.

To ni večnamenska rešitev. Pomembno je počakati na popolno nevtralizacijo (najmanj 6 ur) med vsakim čiščenjem leč z raztopino za preprečevanje poškodb oči zaradi opeklin. Uporabljajte po nasvetu svojega optika.

Lastnosti - Tekočina Laim-Care Peroxide 2x 360 ml

Proizvajalec: Esoform
Vrsta tekočine: Peroksid
Volumen: 2x360 ml
Rok trajanja: 12 mesecev ali več
Rok uporabe po odprtju: 2 meseca
Medicinski pripomoček: Da
Konzervansi: Da

Komentarji (2)

Imate kakšno vprašanje?
Tamara Strniša

Pozdravljeni, lahko uporabljam to tekočino za leče topvue air? Do zdaj sem 2o let uporabljala tekočino aosept. hvala . lep pozdrav, Tamara

Odgovori info@moje-lece.si

Pozdravljeni, tekočina je primerna za vse mehke leče, tudi TopVue Air.

Natalia

Super tekočina. Zelo sem zadovoljna. Uporabljam za mehke leče. Sestra ima poltrde leče, ali je primerna za čiščenje te vrste leč? Občasno nosim tudi barvne, jih lahko očistim s to tekočino?

Odgovori info@moje-lece.si

Hvala za povratne informacije. Tudi za poltrde leče lahko uporabljate to tekočino, za barvne leče pa žal ni primerna, ker je peroksidna.