Tekočina Laim-Care Peroxide in kako jo varno uporabljati

Tekočina Laim-Care Peroxide za temeljito čiščenje in razkuževanje kontaktnih leč uporablja vodikov peroksid. Potrebno je upoštevati določen postopek, ki se močno razlikuje od tega, kako uporabljamo univerzalne ali večnamenske tekočine, saj tekočina Laim-Care Peroxide vsebuje vodikov peroksid: z njim je treba ravnati previdno in je lahko škodljiva, preden se stabilizira. Zahvaljujoč kemični reakciji lahko peroksid odstrani skoraj vse nesnage. Znano je, da tekočine s peroksidom zagotavljajo veliko globlje čiščenje kot večnamenske tekočine. Med postopkom čiščenja peroksid razgradi beljakovine in odstrani bakterije in druge usedline na kontaktnih lečah. Zaradi te naravne kemične reakcije, ki na koncu nevtralizira peroksid, so te tekočine brez konzervansov precej učinkovite proti alergenom.

Vsak paket tekočine Laim-Care Peroxide vključuje posebno držalo za leče, ki vsebuje katalitični disk, ki je bistven za pravilno dokončanje postopka nevtralizacije peroksida. Zato nikoli ne uporabljajte univerzalnih ali večnamenskih etuijev za leče z tekočino. Celoten postopek čiščenja traja najmanj 6 ur, po končani reakciji boste v notranjosti ohišja leč ne bo videti mehurčkov. Zdaj lahko spet varno uporabljate kontaktne leče.

Pri uporabi tekočine Laim-Care Peroxide je treba vedno upoštevati naslednja opozorila:

  • Tekočina Laim-Care Peroxide ni primerna za barvne kontaktne leče, saj poškoduje barvo leč. Peroksid se sme uporabljati samo za čiščenje neobarvanih kontaktnih leč.
  • Tekočina Laim-Care Peroxide nikoli ne sme priti v neposreden stik z očmi. To lahko povzroči opekline roženice. Ožgane celice se zacelijo, kljub temu pa se je treba vsakemu stiku za vsako ceno izogibati.
  • Za pravilno nevtralizacijo peroksida vedno uporabite posebno držalo za leče, ki vsebuje katalitično ploščo.
  • Prepričajte se, da so kontaktne leče popolnoma potopljene v tekočino, vendar napolnite ohišje le do označene črte, da preprečite tveganje puščanja.
  • Ne stresajte ali premikajte ohišja. Med dezinfekcijo in nevtralizacijo pustite škatlico nekje stati.
  • Leč ne odstranjujte iz ohišja, dokler ni končan postopek nevtralizacije, ki traja vsaj približno 6 ur.
  • Ohišje je treba po daljši uporabi zamenjati. Katalitični disk izgubi svojo učinkovitost po približno 3 mesecih uporabe.

Kupite zdaj tekočino Laim-Care Peroxide po znižani ceni. Če kupite več, prihranite več!

Vodič po korakih za uporabo tekočine Laim-Care Peroxide.

laim-care peroxide laim-care peroxide

Komentarji (1)

Imate kakšno vprašanje?
Karmen

Sem preizkusila. Da pomagam ostalim pri odločitvi. Sama sem bila skeptična, saj še nisem še nikoli preizkusila katere druge kot ao sept, katera trenutno ni dobavljiva. Moram reči da ni razlike, tako da končno še ena tekočina s peroksidom za nas kateri hočemo čiste lečke :) Lp

Odgovori info@moje-lece.si

Pozdravljeni, veseli nas, da ste zadovoljni s tekočino in najlepša hvala za povratne informacije.