Tekočina Refine One Step 360 ml

Proizvodnja tega izdelka se je končala.

Peroksidna tekočina za leče, ki ne vsebuje konzervansov in je učinkovita rešitev za čiščenje mehkih kontaktnih leč.Pametna
alternativa

Pred zamenjavo se posvetujete z okulistom, saj niso vse leče primerne za vsako oko.

Tekočina Laim-Care Peroxide 360 ml

Zaloga
  • peroksidna raztopina
  • odlična dezinfekcija leč
  • Vključena posebna škatlica za leče
Cena: 10.99 €

Tekočina Refine One Step

Refine One Step je peroksidna tekočina, ki ne vsebuje nikakršnih konzervansov. Peroksidne tekočine so ena najbolj učinkovitih rešitev za čiščenje mehkih leč, saj peroksid optimalno razkuži, očisti in navlaži kontaktne leče. Tekočina ni primerna za barvne kontaktne leče, saj poškoduje barvo leč. Peroksid se sme uporabljati samo za čiščenje neobarvanih kontaktnih leč.

Brez konzervansov in fosfatov

Tekočina Refine ne vsebuje konzervansov, zato je primerna tudi za uporabnike, ki imajo težave z alergijami in občutljive oči.

Navodila za uporabo

Peroksid je močna snov, ki jo je pred uporabo vedno potrebno nevtralizirati. V ta namen tekočine Refine vsebuje le 3% peroksida, paket pa vsebuje tudi posebno škatlico za čiščenje leč, ki ima vgrajen nevtralizator. Za čiščenje svojih leč s tekočino Refine VEDNO uporabljajte priloženo posodico..
Leče enostavno vstavite v posodico in nato do označenega nivoja dolijte tekočino. Škatlico nato zaprite in tekočina bo začela delovati. Poskrbite, da škatlica stoji pokončno in da so leče potopljene v vodi. Leče naj bodo v tekočini vsaj 6 ur preden jih spet vstavite v oči.
Če so leče več kot 7 dni potopljene v tekočini, tekočino odlijte in v škatlico vlijte svežo tekočino.

Pomembno opozorilo

Nikoli ne čistite svojih leč s peroksidno tekočino tik preden leče vstavite v oči, saj tekočina, ki ni bila nevtralizirana lahko poškoduje vaše oči. Za čiščenje uporabljajte le priloženo škatlico. Vedno počakajte, da se postopek čiščenja dokonča (vsaj 6 ur). To boste lahko ocenili tudi sami, saj zračni mehurčki, ki se sproščajo med delovanjem peroksidne tekočine ne bodo več vidni. V škatlico vedno nalijte dovolj tekočine (do oznake), saj se v nasprotnem primeru lahko zgodi, da leče ne bodo dovolj dobro očiščene.

Shranjevanje

Tekočino vedno shranjujte na sobni temperaturi (okrog 25°C). Tekočina je po odprtju še naslednje 3 mesece primerna za uporabo, nato pa jo je potrebno zamenjati z novo.

Pakiranje

Tekočine Refine lahko kupite tudi v večjih pakiranjih -> 100 ml, 2x 360 ml in 3x 360 ml.

Lastnosti - Tekočina Refine One Step 360 ml

Proizvajalec: CooperVision
Vrsta tekočine: Peroksid
Volumen: 360 ml
Rok uporabe po odprtju: 3 mesece
Konzervansi: Ne
Medicinski pripomoček: Da

Komentarji (1)

Imate kakšno vprašanje?
Boris

Končno peroksidna tekočina s platinastim nevtralizatorjem, ki ne povzroča zamegljenega pogleda kot je to velik problem z AO SEPT Plus HydraGlyde tekočino. Peroksid je sicer malce bolj zahteven, ker se mora obvezno nevtralizirati vsaj 6 ur, ampak so leče brez vsakega drgnjenja po čiščenju take, kot bi jih ravnokar vzeli iz novega zavitka. Samo upam, da bo ta tekočina ostala v redni ponudbi, ker je peroksidne, ki niso AO SEPT s HydraGlyde kar težko dobiti...

Odgovori info@moje-lece.si

Pozdravljeni, hvala za povratne informacije.