Crulle

Uporaba kontaktnih leč

Pri uporabi kontaktnih leč je pomembno opraviti osebno in družinsko anamnezo, ki se nanaša na bolezni kot so zvišan krvni pritisk, sladkorna bolezen, alergije, uporaba zdravil in hormonske kontracepcije, poškodbe in operacije oči ter razna vnetja.

Življenjski slog uporabnikovih oči

Zelo pomembna je predstava o nošenju kontaktnih leč in o morebitnem prenašanju težav ob uporabi kontaktnih leč. Prav tako ima veliko vlogo vaša starost, zaposlitev in okolje, v katerem preživljate svoj čas, ter posledično tudi drugi dejavniki: dim, prah, klima itd. Sledi ocenjevanje stanja, velikosti in položaja vpliva okolice na vaše oči.

Pomembnost pregleda oči

Po pogovoru s strokovnjakom ima zelo pomembno vlogo pregled oči, v kar je vključeno določanje naravnega vida ter ostrine vida s svojimi popravki. Sledi določanje loma oči, ki se določi objektivno z uporabo aparature, imenovane refraktometer­.V kolikor se ugotovi pravilen lom oči, sledi pregled sprednjega segmenta očesa, ki pa se opravi z napravo, imenovano špranka. Pregled vključuje tudi nekatere dodatne meritve, tako imenovano pahimetrijo, ki pomeni merjenje debeline roženice, kjer se meri premer roženice.

Suho ali mokro oko?

Pod rob spodnje veke vstavimo trak s filter papirjem in namočimo papir za določen časovni interval. Pregled se imenuje pregled solzenja oči. Ena izmed možnosti je pomanjkanje solz, na drugi strani pa lahko ugotovimo tudi prekomerno solzenje.
Odgovori # - Preklic
Master Card VISA VISA Electron PayPal Pošta Slovenije GLS
Top